GEEN HOTDOGS MEER!

Tips om uw hond koel te houden tijdens warm weer.

Naar overzicht

Honden kunnen wel wat extra hulp gebruiken om ze koel te houden tijdens warm weer. In dit artikel geven wij tips om oververhitting bij uw hond te voorkomen.  

Allereerst is het belangrijk om de wandelingen met de hond op koele momenten in te plannen, bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of laat in de avond. Dan is de zon nog minder fel en is er waarschijnlijk nog meer schaduw te vinden. Vermijd dus het warmste deel van de dag.

Check tijdens de wandeling of het asfalt/de ondergrond niet te heet is. Hiervoor kunt u een gemakkelijke test gebruiken. Houd een van uw handen 7 seconden op de grond. Als het asfalt/de ondergrond te warm aanvoelt voor uzelf, is het ook te warm voor uw hond. Asfalt kan bijvoorbeeld heel snel erg heet worden, waardoor de voetzooltjes van een hond gemakkelijk kunnen verbranden. Als de grond te warm aanvoelt, wandel dan op gras of ga op een ander tijdstip wandelen als het iets koeler is.

Laat uw hond tijdens warm weer het DRY® Cooling Vest dragen: een comfortabel en gemakkelijk (her)vulbaar koelvest. Het vest hoeft enkel gevuld te worden met water (geen gebruik gemaakt van gels of chemicaliën in het vest) en koelt direct tot wel 3 dagen. Het DRY® Cooling Vest is ideaal tijdens en na een wandeling of wanneer koeling nodig is.

Zorg dat uw hond de hele dag toegang heeft tot vers drinkwater. Door het warme weer zal uw hond meer water nodig hebben en is de kans op uitdroging groter. Als u op pad gaat met de hond, zorg dan dat er water beschikbaar is voor hem.

Houd uw hond uit de zon. Net zoals mensen, kunnen honden verbranden door de zon en als ze te veel worden blootgesteld aan zon, kunnen zij huidkanker krijgen. Zorg er dus voor dat uw hond niet in de zon gaat liggen bijvoorbeeld.

Vermijd te veel beweging en opwinding tijdens warm weer, laat uw hond dus niet naast de fiets rennen, laat hem niet achter ballen aan rennen en vermijd lange wandelingen.

Laat een hond NOOIT alleen in een auto, ook NIET in de schaduw, met de ramen open of wanneer hij een DRY® Cooling Vest draagt.

Ken én herken de signalen van oververhitting en raadpleeg direct de dierenarts wanneer u vermoed dat uw hond oververhit is!