POOTBESCHERMING VOOR (OUDERE) HONDEN

HEEFT UW HOND (HUID)PROBLEMEN AAN ZIJN VOOR- OF ACHTERPOTEN? ZORG DAN VOOR DE JUISTE POOTBESCHERMING!

Naar overzicht

De voor- en achterpoten zijn een belangrijk onderdeel van het hondenlichaam. Ze zorgen ervoor dat de hond lekker kan rennen, springen en spelen, maar ze kunnen helaas ook een bron van problemen zijn. Zo kan een hond wonden aan zijn poten hebben en daar continu aan likken en bijten, waardoor de plek gaat infecteren. Of hij krijgt tijdens de wandeling een grasaar in zijn poot die vervolgens gaat ontsteken. Bij (oudere) honden kunnen bovendien gewrichtsproblemen en doorligplekken ontstaan. Voor een snel herstel is het belangrijk dat u bij problemen de dierenarts contacteert én voor een goede pootbescherming zorgt. 

Wonden & hotspots

Als uw hond wonden, hechtingen of hotspots aan zijn poot heeft, is het belangrijk om dit probleemgebied af te dekken. Zo voorkomt u dat uw hond steeds aan de plek blijft likken, krabben of bijten en de poot gaat ontsteken. Daarnaast is de wond of hotspot dan beschermt tegen bacteriën van buitenaf. Zit het probleem aan één van de voorpoten? Dan biedt de MPS-TAZ® Enkele voorpootmouw de juiste bescherming. Heeft de hond bescherming aan beide voorpoten nodig? Dan kunt u kiezen voor de MPS-TAZ2® Dubbele voorpootmouwtjes. Voor problemen aan de achterpoten hebben wij de MPS-HLS® Achterpootmouwtjes ontwikkeld.

Doorligplekken & gewrichtsproblemen

Door pijn en gewrichtsproblemen kunnen (oudere) honden moeite hebben met bewegen en daardoor veel liggen. Maar daar kan weer een ander probleem door ontstaan: doorligplekken. Zorg dat uw hond op zachte ondergronden kan liggen; doorligplekken ontstaan eerder door het liggen op harde ondergronden. Daarnaast kan de MPS-pootbescherming dan helpen. De MPS-TAZ2® Dubbele voorpootmouwtjes en de MPS-HLS® Achterpootmouwtjes bevatten namelijk een extra zachte laag voor meer bescherming.

Infuuslijnen

Soms moet een hond na een operatie nog een draagbaar infuussysteem omhouden bij thuiskomst. De kans bestaat echter dat de hond aan de infuuslijn gaat bijten, likken of trekken. Daarom kan de dierenarts de infuuslijn onder de MPS-TAZ® Enkele voorpootmouwtjes of MPS-TAZ2® Dubbele voorpootmouwtjes doorvoeren. Het infuus loopt dan onder de mouw, vanaf de voorpoot naar de rug van de hond. Zo beschermen de mouwtjes niet alleen de hondenpoten, maar ook de infuuslijn.